Skip survey header

Kansallisen siruosaamiskeskuksen valmistelu

EU:n sirusäädöksen (Chips Act) tarkoituksena on kehittää eurooppalaista siruteollisuutta. Siihen liittyen EU-maihin perustetaan kansallisia osaamiskeskuksia, joiden tarkoitus on helpottaa uusien mikroelektoniikkateknologioiden käyttöönottoa yrityksissä, sekä tarjota apua, neuvontaa ja kontakteja esimerkiksi suunnitteluun, kokeiluun, valmistukseen ja yhteistyökumppaneiden saamiseksi.

Business Finlandin järjestämissä Suomen siruosaamiskeskuksen suunnittelupalavereissa sovittiin joulukuussa 2023, että  Business Tampere organisoi yhteistä kansallista jatkosuunnittelua. Tavoitteena on avoin ja keskusteleva prosessi, joka johtaa laadukkaaseen hakemukseen sekä Business Finlandille että EU-komissiolle. Tavoitteena on, että osaamiskeskuksen toteutuessa se tunnetaan laajasti yhteiseksi sekä sirutekemistä yhdistäväksi ja vahvistavaksi asiaksi. Apuna siruosaamiskeskuksen kansallisessa valmistelussa toimii suomalainen innovaatiokonsulttitoimisto Spinverse.

Toivomme että ehdit käyttää muutaman minuutin oheisen kyselyn täyttämiseen! Kysely tuottaa tärkeää aineistoa osaamiskeskuksen toiminnan suunnitteluun.

Lisätietoja:

Petri Räsänen, Chip Program Director, Business Tampere, petri.rasanen@businesstampere.com
Eeva Viinikka, Principal Consultant, Spinverse Oy, eeva.viinikka@spinverse.com
Pirjo Pasanen, Director, Spinverse Oy, pirjo.pasanen@spinverse.com