Skip survey header

Multipelt myelom_patientfall_Nov23

Patientfall - Bengt 71 år med multipelt myelom

Denna fallpresentation berör praktiska frågeställningar som kan uppkomma i samband med utredning och behandling av patienter. Det kan finnas mer än ett rätt svar på varje fråga då patienterna är oerhört olika men detta fall presenterar resonemang baserat på klinisk erfarenhet. Patientfallen är fiktiva och kan ej härledas till specifika patientfall.
Är du läkare eller annan sjukvårdspersonal? *This question is required.*frågan behöver besvaras
Är du patient/anhörig och vill veta mer om myelom? Vänligen klicka här
SWE-171-0523-80002 | December 2023
Kyprolis® (karfilzomib) Rx, Ej förmån, ATC-kod: L01XG02.10 mg, 30 mg, 60 mg pulver till infusionsvätska, lösning. Indikation: Kyprolis® i kombination med daratumumab och dexametason, med lenalidomid och dexametason eller med enbart dexametason är indicerat för behandling av multipelt myelom hos vuxna patienter som tidigare har fått minst en behandling. Kontraindikationer: Eftersom Kyprolis® administreras i kombination med andra läkemedel ska produktresuméerna för dessa läkemedel läsas för information om ytterligare kontraindikationer. Datum för översyn av produktresumén: December 2023. Amgen AB, Tel: +46 (0)8 6951100. För mer information läs produktresumé på www.fass.se         
Det är viktigt att rapportera misstänkta biverkningar efter att ett läkemedel godkänts. Det gör det möjligt att kontinuerligt övervaka läkemedlets nytta-riskförhållande. Hälso- och sjukvårdspersonal uppmanas att rapportera varje misstänkt biverkning till Läkemedelsverket www.lakemedelsverket.se eller till nordic.baltic.drugsafety@amgen.com om biverkningen rör en produkt från Amgen.