Skip survey header
Dutch (Belgium)

Online vragenlijst VBO – Hoe duurzaam gaan Belgische bedrijven om met hun grondstoffen en materialen?

Intro

Overheden, ondernemingen en burgers zijn er zich steeds meer van bewust dat we leven op een planeet met ecologische grenzen. Onze levenskwaliteit alsook onze economie stoelen op het gebruik en verbruik van grondstoffen om in onze behoeften te voorzien. Die beschermen is vooral onze toekomst veiligstellen.

Ondernemingen en ondernemers spelen een cruciale rol in de transitie naar een duurzame wereld. Hiervoor moeten we echter de manier waarop we onze producten ontwerpen, produceren en consumeren aanpassen.

Met deze enquête wil het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en zijn sectorfederaties nagaan in welke mate ondernemingen in België inzetten op het duurzaam beheer van hun grondstoffen en materialen, al dan niet onder de noemer circulaire economie. Deze enquête vormt een aanvulling op een studie die voor het eerst een (kwantitatieve en kwalitatieve) stand van zaken opmaakt op Belgisch niveau, vanuit het bedrijfsleven zelf. De resultaten van de studie worden midden 2022 gepubliceerd onder de vorm van een voortgangsrapport bij de Visie Circulaire Economie 2030 van het VBO.

Wij nodigen u van harte uit om deze vragenlijst in te vullen tegen ten laatste dinsdag 26 april 2022. Het invullen van deze vragenlijst zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen.
Bij eventuele vragen kan u terecht bij: thomas.deromagnoli@mobius.eu

Wij verzekeren u dat de verwerking en rapportering van de bevraging volstrekt confidentieel gebeurt. De resultaten worden geaggregeerd en geanonimiseerd en worden enkel gebruikt in de context van dit project.