Skip survey header

Enquête knelpunten kwetsbare ouderen en dementie

Enquête knelpunten kwetsbare ouderen en dementie

De NVLF werkt mee aan de ontwikkeling van multidisciplinaire richtlijn(en) voor de behandeling van kwetsbare ouderen en dementie.
In deze richtlijnen behandelen we in totaal ook drie belangrijke logopedische knelpunten.
We hebben deze enquête opgesteld om te inventariseren welke knelpunten logopedisten het belangrijkst vinden bij de behandeling van kwetsbare ouderen en mensen met dementie. De doelgroep dementie zal voor velen voor zich spreken. Maar wanneer spreken we van kwetsbare ouderen? De meeste ouderen zijn prima in staat om eigen regie te voeren over hun leven en daarmee die zelfstandigheid te behouden. Een deel van de ouderen lukt dat niet. We spreken dan over kwetsbare ouderen. De kwetsbaarheid van ouderen neemt toe naarmate de leeftijd stijgt. Kwetsbaarheid komt vaker voor bij laagopgeleide ouderen, ouderen met complexe gezondheidsproblemen, oudere migranten, mantelzorgers op leeftijd en LHBT-ouderen.

De knelpunten in deze enquête hebben we geïdentificeerd door middel van:
  • Interviews met een inhoudsdeskundige
  • Literatuuronderzoek
  • Een stakeholdersraadpleging (invitational conference) 
  • Focusgroepen met logopedisten en patiënten. 

We ontvangen graag jouw input, zodat we de keuze voor de drie belangrijkste knelpunten kunnen baseren op wat onze leden van dit onderwerp vinden. Het invullen van de enquête kost je zo’n 5 minuten.

Alvast bedankt voor je hulp!

Vriendelijke groet,


Jeanine Brink, beleidsadviseur

j.brink@nvlf.nl | 0348- 457070